Despre mine

Fotografia mea
Murani, Timis, Romania
După cum credeţi sunt creţ, înalt şi văd lumea în felul meu

duminică, 24 noiembrie 2013

Trecut...

    Trecutul constă în tot ce am făcut până acuma. El conține toate amintirle plăcute, tot ce am învățat, tot ce știm, toată experința nostra de viață. Dar conține și memorii urâte, regrete și greșeli. Toți ne lăsăm influențați de trecut in decizile noastre. Ne bazăm așa de mult pe trecut că trecem cu vederea multe detalii ce se află în fața noastră. Când ne întâlnim cu probleme, întrebări sau situații prin care am mai fost știm ce trebuie să facem deja și ne grăbim să repetăm aceeași acțiune ce am mai luat-o odată. Trecem cu vederea peste foarte multe detalii pentru că noi căutăm asemănările cu experiențele anterioare, iar din când în când, din cauza acestor detalii trecute cu vederea facem greșeli.
     Trecutul este o parte importantă a vieții noastre, dar cu toate aceastea nu trebuie să ne lăsăm conduși și formați de acest trecut. Nu înseamnă că dacă ne-am întâlnit cu o problemă de n ori, trebuie să aplicăm aceeași soluție, poate de data asta descoperi o soluție mai bună sau o îmbunătățești pe cea veche. Același lucru se aplică la orice întrebare sau situație în care ne aflăm, trebuie să fim atenți deoarece din neatenție apar greșelile, de acolo regretele, astfel intrăm într-o spirală nesfârșită a regretelor.
     Există o categorie de persoane care ,,trăiesc” în trecutul întunecat, aceste persoane trăiesc cu frica să nu se mai întâmple încă odată ceva rău, astfel se protejează să nu mai fie răniți. Această frică orbește, frica ii cel mai rău lucru care te poate influența, deoarece din cauza ei vei ezita și vei rata ceea ce ai vrut foarte mult. Sau poate descoperi ceva mai bun decât ținteai inițial.
     Mai sunt persoanele care au avut un maxim la viața lor și trăiesc de pe urma acelui maxim, aceste persoane se mint că totul este bine și se comportă ca atare, astfel coborând pe panta vieții, departându-se de acel maxim fară o șansă să îl mai atingă vreodată. Viața nostră nu trebuie să aibă un maxim, tot timpul trebuie să țintim mai sus, astfel  vom evita această problemă.
     Trăim în prezent și cu toate acestea ignorăm detaliile oferite de el în căutarea semnelor unei repetiții, astfel putem să asociem totul cu un eveniment din trecut și să trecem mai departe. Ar trebui să fim ca niște copii mici care descoperă ceva nou în fiecare moment al vieții noastre. Așa timpul va trece mai greu și nu vom mai putea să zicem că a mai trecut un an, după care să ne gândim ce am făcut anul acela pentru că nimic nu este memorabil. Fiecare zi ar trebui să fie memorabilă pentru că nu se va mai repeta niciodată.
  

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu