Despre mine

Fotografia mea
Murani, Timis, Romania
După cum credeţi sunt creţ, înalt şi văd lumea în felul meu

duminică, 24 noiembrie 2013

Viitor...

     Cu toții ne dorim un viitor mai bun, vrem să fim fericiții, vrem să o ducem mai bine, să avem mai mulți banii și să avem o familie fericită. Astfel că ne facem un plan de batăie și îl urmăm orice ar fi. Dar dacă apare o oportunitate pe drum care ar putea schimba totul, am mai urma același plan sau am face altul de la zero? Cam greu să îți schimbi tot planul instant, dar dacă ai vreo îndoială față de planul tău inițial nu poți nici să spui că știi ce îți dorești cu adevarat.
     Viitorul poate să îți ofere o alinare sau un obiectiv pe care vrei să îl atingi. Dar dacă nu va fi bine sau nu îți atingi obiectivul în timpul propus, atuncea vei fii mâhnit și supărat. Și normal ca tot omul începi să cauți vinovatul sau cauza, iar cel mai probabil tot tu ai fost vinovatul și cauza este că nu ai fost destul de atent. Ai luat o decizie cu gândul la viitor, lasă că totul va fi bine, cam așa funcționează de obicei, dar nu ai luat in considerare toate detalile oferite pe moment. Astfel în loc să ai un viitor frumos, vei avea în minte un regret despre data aia când se putea schimba totul. Mulți dintre noi luăm decizii cu gândul la viitor, luăm în considerare ce vrem să se întâmple în loc să punem în balanță toate detalile ce le avem în fața noastră. Astfel în loc să ne concentrăm pe prezent visăm cu ochii deschiși la ceva cu care nu ne confruntăm încă dar am vrea.
     Pentru noi viitorul înseamnă foarte mult, pentru că tot noi vom trece prin el, dar suntem prea siguri că vom reușii să punem la cale totul cum vrem, prea siguri ca totul va fi bine, sau suntem prea măcinați de gândul să nu dăm greș. Dar dacă nu suntem atenți la prezent și suntem așa de preocupați să ajungem cât mai repede la viitorul dorit de noi, ajungem sa ignorăm o mare parte a lucrurilor ce se întâmplă în jurul nostru, astfel anii trec și la un moment dat stăm și ne gândim, cum de a trecut atâta timp și totuși am realizat așa de puțin.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu