Despre mine

Fotografia mea
Murani, Timis, Romania
După cum credeţi sunt creţ, înalt şi văd lumea în felul meu

duminică, 14 octombrie 2012

Cu cât ai mers maxim?

     De fiecare dată când cineva află că am carnet de şofer, prima întrebare adresată este: -Cu cât ai mers maxim?  Nu cred că viteza maximă arată cât de ,,şofer" eşti cu adevărat, arată numai cât de sigur eşti pe tine ( rar înseamnă asta ) şi în funcţie de caz, cât de inconştient ai fost de fapt. Oricum oricine ştie să apese o pedală tare, dar nu mulţi pot să o apese la fel şi într-o curbă.
     O întrebare bună ar fi: -Care este recordul tău pe traseul tău preferat? Din această întrebare poţi deduce foarte multe. De exemplu dacă începe să-ţi povestească traseul, condiţile şi maşina folosită este clar că îi place să conducă. ( dacă tu l-ai întrebat aşa... numai să te afli în treabă şi nu te prea pricepi la maşini ar fii un moment bun să schimbi subiectul. ) Al doi-lea lucru ce poţi să-l faci este să calculezi viteza medie cu care a mers, iar dacă viteza medie este mare şi traseul are şi ceva curbe prin el atuncea poţi să deduci că tipul se pricepe cât de cât sau este nebun.Oricum nu se compară să fii cu el în maşină, dar macăr îţi faci o idee cu cine intri în maşină.
     Acuma să nu vă văd că băgaţi ca nebunii cu prietenii în maşină, prioritatea  numărul unu este să nu-i omori, stai un pic şi imagineazăţi care ar fii urmările, gândeştete ce ai face dacă tu ai scăpa şi ai omorât pe cineva apropriat din vina ta ce ai mai face după?  Ce ai spune rudelor/ prietenii decedatului?
     Altă întrebare bună ar fi: Ai avut vreun accident? Ştiu... nu sună de loc bine, dar dacă eşti norocos poate îţi va povestii ceva păţanii. Şi ai face bine să asculţi şi să bagi la cap, deoarece nu şti niciodată la ce să te aştepţi de la şoferul de lângă tine. Cine ştie poate întro zi îţi va prinde bine că te aşteptai ca Nea Caisă şă face cine ştie ce tâmpenie pe lângă tine iar tu fiind pregatit ai salvat situaţia şi ai evitat un accident. Cât de mându ai fii atuncea :P
    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu