Despre mine

Fotografia mea
Murani, Timis, Romania
După cum credeţi sunt creţ, înalt şi văd lumea în felul meu

duminică, 11 decembrie 2011

Hobby & Homemade

     Scuze că nu am postat Duminica trecută, dar subiectul fiind televizorul a ieşit o postare în care m-am plâns şi am criticat numai, aşa că am lăsat-o baltă. Postarea de azi vreau să o fac fără să mă enervez sau să critic ceva, de aceea am ales subiectul Hobby-urilor şi lucrurilor făcute de tine sau acasă.
     Eu sunt destul de zgârcit aşa de felul meu, de aceea când am ocazia să fac un obiect sau un serviciu pentru care nu-mi trebuie o sculă super specializată pe care nu o am, îl fac. Avantajele care le am dacă fac ceva eu este că ştiu că este făcut cum trebuie, mă simt bine pentru că am realizat ceva şi cel mai probabil ies mai ieftin. Îmi place să fac ceva singur pentru că îmi place... învăţ încă ceva util şi îl faci cum vrei tu ( adică poţi să gândeşti un obiect care să nu aibă defectele obiectului comercializat ).
     Nu îmi este frică să mă apuc de ceva pentru că am o bază de cunoştinţe şi experienţă ( teoretică ) în orice domeniu aproape infinită şi toate acestea doar pentru că am internet şi nu îmi este frică de Google. Pe internet găseşti cum ar trebui să funcţioneze ceva, cum au făcut alţii ceva similar sau chiar acelaşi lucru ce vrei să-l faci tu, filmuleţe, tutoriale, forumuri specializate... ORICE.
    Ca să nu spuneţi că sunt un obsedat care nu are încredere în nimeni şi se crede perfect, vă dau câteva exemple: Odată telefonul meu super preţios ( cel puţin pentru mine ) nu mai pornea, am verificat tot să văd ce are şi aveam o ideea cam care ar fi cauza, dar l-am dus înapoi unde l-am cumpărat pentru că doar are garanţie pe viaţă, doar nu dădeau garanţie pe el dacă nu puteau să-l repare ( naiv mai sunt... ), ajung acolo, le spun ce are, se holbează la el şi mă trimit la service. Bun, merg cu telefonul ( Ericsson... Sony Ericsson...) la service, se uită şi ei la el şi spun că ei nu pot să-l repare că trebuie trimis la Bucureşti şi trebuia să plătesc transportul ( cereau un tarif imens ). De aicea vă daţi seama ce am făcut, am plecat furios şi indignat de proasta calitate a servicilor lor ( serios acuma cum îi angajaţi pe ăştia? oriunde merg angajatul este paralel cu ce are de făcut...) şi am plecat acasă. Am început să mă interesez cum se repară un EPROM corupt ( cei de la service nu ştiau ce este acela  =.= ) şi aşa am învăţat să flash-uiesc un telefon. Iar tot ce imi trebuia era un computer, nişte programe şi fişiere ( toate gratis ) şi cablul de conectare la PC al telefonului ( inclus cu telefonul).
    Alt exemplu  ar fi când am dus maşina la service pentru revizia periodică şi am primit-o înapoi plină de erori  .
    În sfârşit ajungem şi la hobby-uri, pe scurt îmi place să creez lucruri.
    Desenez deoarece pot să recreez ceva din propria imaginaţie la care nu pot să îi fac poză şi cel mai probabil am să uit imediat, este foarte relaxant. De obicei desenez fără  muzică sau televizor pentru că este un moment în care pot să stau de ,,vorbă" cu mintea mea şi să pătrund mai adânc în ea.
    Fac machete de hârtie deoarece mă uimeşte cum se poate construi dintr-o foaie de hârtie ceva tridimensional, complex, chiar şi mecanic. Îmi place să stau toată ziua să mă gândesc cum să îndoi o formă din hârtie şi cum trebuie să o lipesc că să iasă ceva frumos. Îmi place şi etapa proiectării unei machete pentru că am ocazia să lucrez cu programe 3d pe care altfel nu le-aş folosi. Şi construirea ei este iarăşi o parte foarte importantă pentru mine pentru că este foarte relaxantă şi ma simt incredibil de bine când termin fiecare piesă.
    Îmi place să fac poze, multe poze, nu vă gândiţi că sunt obsedat şi pozele sunt prioritare, nu, eu încerc să trăiesc fiecare moment la maxim şi dacă pot să includ şi o poză... aşa numai să-mi aduc aminte ce bine m-am simţit atuncea. Fac multe poze la peisaje pentru că îmi place să mă plimb şi orice mi se pare interesant, iar când îmi aduc aminte să mă uit pe comp la poze şi văd poza care am făcut-o stau şi mă minunez în ce loc frumos am fost şi mă bucur că am putut să merg într-un loc aşa de frumos.
    Îmi plac maşinile foarte mult, sunt interesat de orice are legătură cu maşinile ( în afară de NASCAR şi Indy acestea nu sunt curse, oameni se uită la ele pentru că sunt accidente spectaculoase, de aceea pentru cei care nu au răbdare să stea 300 de tururi sau inventat cursele de derby  ( mai multe maşini într-o arenă în care au voie să se ciocnească între ele, iar ultima maşină care mai merge este câstigătorul )). Îmi plac maşinile tunate dar cu bun gust, nu în stilul mioritic şi îmi place să conduc, nu condează dacă conduc sportiv sau lin şi încet, mie tot îmi place.
    Mă mândresc cu faptul că am învăţat să merg pe bicicletă la 20 de ani şi nu am stat speriat tot restul vieţii să mă gândesc ce cred alţi despre mine, dacă aş face asta ce aş mai putea eu realiza? Bicicleta  mi-a deschis noi orizonturi ( mi-ar fi plăcut să fi învăţat mai devreme cât încă statea în oraş, nu ştiu alt mod mai rapid de a ajunge de la A la B decât cu bicicleta ), pot să merg pe drumuri pe care nu aş merge cu maşina pentru că îmi este milă de ea, nu îmi bat capul unde bag motorină în maşină, pot pur şi simplu aleg o direcţie şi  merg pe un drum de pământ în mijlocul câmpului fără urmă de om. Şi pentru că suntem în România sigur o să găsesc ceva frumos pe drum un peisaj, un lac mic, un monument uitat de timp, un sătuc draguţ. Sunt şi foarte norocos pentru că stau într-o zonă foarte frumoasă care are un drum pentru orice direcţie aş alege.
    Îmi place să repar, să meşteresc la maşină, să mă uit cum gândeşte un program,un comp sau un telefon, să descopăr cum funcţionează tot.
    Îmi place să fac alţi oameni fericiţi, încerc să-mi dau seama cum gândesc în mintea lor, încerc să-mi descopăr mintea mea cât mai bine... ce mai sunt un optimist incurabil care comentează orice.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu